Az IBF Bujutsu-kai Kenshin-ryú Távol-keleti Harcművészetek Egyesületének alapítója Szabó András 8. danos nagymester, aki már több mint 30 éve gyakorol és tanít Magyarországon. A japán eredetű név jelentése "harci technikák iskolája, bölcset, bölcsességet követők stílusirányzata", amely híven tükrözi az Egyesület célját.
 

A stílust jelenleg számos feketeöves mester képviseli, akik az egész ország területén tartanak edzéseket, és kortól, nemtől függetlenül várják egész évben a tanulni vágyó jelentkezőket. 

 

A feketeövesek évente több mint 200 iskolai előadáson és testnevelés órán népszerűsítik a fiatalok körében a harcművészetet, az egészséges életmódot és a hagyományok tiszteletét. Civil szervezetekkel, önkormányzatokkal együttműködve tartunk látványos bemutatókat, valamint a keleti kultúrához, a japán kardhoz kapcsolódó képzőművészeti kiállításokat jótékonysági céllal.

Az Egyesület tagja az International Budo Federation (IBF) nevű, több mint 20 országban jelen lévő nemzetközi szervezetnek, amely Európaszerte rendez nagyszabású küzdősport versenyeket, bemutatókat és konferenciákat.

 

Ezen eseményeken stílusunk képviselői versenybíróként, delegációként, és a bemutatók résztvevőiként vállalnak szerepet.  Az  Egyesület  2008-ban európabajnokságot, 2012-ben   pedig   kardkiállítással   egybekötött

világbajnokságot szervezett Magyarországon, mely eseményeken összesen mintegy 600 versenyző vett részt a világ minden tájáról.

 

Az Egyesület által létrehozott Harcművészek a Gyermekekért Alapítvány évek óta támogatja a rászorulókat, a karitatív szervezeteket és intézményeket, illetve a kiemelten hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat.

Több évtizedes működésünk ideje alatt több ezer fiatalnak adtunk hitet, szeretetet és megértést. Harcművészeti stílusunkat (Bujutsu-kai Kenshin-ryú), és az Oktatási Minisztérium által is elismert hatékony pedagógiánkat több száz referencia igazolja.

Az Egyesületről bővebben >>>    

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom