Az IBF Hungary elnöke, Kenshin Szabó András 8. danos nagymester, már több mint 30 éve gyakorol és tanít Magyarországon. 
 
Az IBF Bujutsu-kai Kenshin-ryú Távol-keleti Harcművészetek Egyesületének alapítója. A stílus japán eredetű nevének jelentése "harci technikák iskolája, bölcset, bölcsességet követők stílusirányzata", amely híven tükrözi az Egyesület célját.
 
Szabó András a Great World Budo Federation Masters dankollégium 8. danos elnöki tagjaként az IBF-től hivatalos felhatatalmazást kapott arra, hogy 8. danfokozatig vizsgáztathasson.
 
A magyarországi Mátra Művelődési Központ oktatójaként 10 éves munkásságáért bronz, 15 éves munkásságáért pedig ezüst fokozatú érdemplakett kitüntetést kapott.

A stílust számos feketeöves mester képviseli, akik között 5. danfokozattal rendelkezők is vannak. Mestereink az egész ország területén tartanak edzéseket, és kortól, nemtől függetlenül várják egész évben a tanulni vágyó jelentkezőket. A gyermekeknek szóló foglalkozásokon a résztvevők saját életkoruknak megfelelő, játékos feladatok által ismerkedhetnek meg az önvédelem és a harcművészet alapjaival. A felnőttek edzésén a komolyabb edzésmunka mellett – itt már kitartó gyakorlással a szamurájkard-technikák mesteri szintű elsajátítására is lehetőség van – a szellemiségre is több hangsúlyt helyezünk és közben a tanítványok egy összetartó, de nyitott közösség részeivé válhatnak.

 

Az Egyesület bázisa Budapesten, a Bíbor utcai edzőteremben található, itt rendezzük központi edzéseinket, szemináriumainkat melyek az összes tanítvány részére elérhető programok. A termet az egyesületi tagok saját erejükből újították fel, így számunkra már nemcsak egy hely lett ahol edzhetünk, hanem annál jóval személyesebb, valódi dojo.

A vizsgarendszerünk igen szigorú, egy évben csak egyszer, a nyári edzőtábor során van lehetőség az övvizsga letételére. Itt a tanítványok egy héten keresztül 19, embert próbáló edzés során adnak számot az egész évben megszerzett tudásukról. Harcművészeti egyesületünkben 10 év szükséges a fekete öv megszerzéséhez.

 

Ugyanitt évek óta nagy sikerrel rendezzük meg gyermek önvédelmi táborunkat a Harcművészek a Gyermekekért Alapítvány támogatásával, ahol hátrányos helyzetű fiatalok is lehetőséget kapnak a nyári szünet hasznos eltöltésére.

Mivel célunk nem mások, hanem saját gyöngéink legyőzése, versenyeink nincsenek, ám év közben összevont edzéseken, közös csatákon méretjük meg magunkat, ahonnan mindenki nyertesként tér haza.

A feketeövesek évente több mint 200 iskolai előadáson és testnevelés órán népszerűsítik a fiatalok körében a harcművészetet, az egészséges életmódot és a hagyományok tiszteletét. Civil szervezetekkel, önkormányzatokkal együttműködve tartunk látványos bemutatókat, különböző harcművészeti stílusokat felvonultató Budo Gálákat, valamint a keleti kultúrához, a japán kardhoz kapcsolódó képzőművészeti kiállításokat jótékonysági céllal. Ezen rendezvények alkalmával számos iskolától, közintézménytől kaptunk már elismerő oklevelet, referenciát.

 

Az Egyesület tagja az International Budo Federation nevű, több mint 20 országban jelen lévő nemzetközi szervezetnek, amely Európa-szerte rendez nagyszabású küzdősport versenyeket, bemutatókat és konferenciákat.

Ezen eseményeken stílusunk képviselői  versenybíróként,  delegációként,  és  a bemutatók résztvevőiként  vállalnak  szerepet.  Az  IBF Hungary 2008-ban európabajnokságot, 2012-ben pedig kardkiállítással egybekötött világbajnokságot szervezett Magyarországon, mely eseményeken összesen mintegy 600 versenyző vett részt a világ minden tájáról.

 

 

Az IBF Hungary-ről bővebben >>>

Az elmúlt évek folyamán Szabó András számos nemzetközi konferenciát, edzőtábort és szemináriumot rendezett. Mindemellett a hazai  harcművészeti   közösség   építése  illetve  a  különböző   stílusok közötti kapcsolat megteremtése és ápolása jegyében megszervezte a Mesterek találkozóját Sárkeszin, melyen számos stílus vezetője vett részt.
 
A Szabó András által létrehozott Távol-keleti Harcművészetek Egyesülete és a Harcművészek a Gyermekekért Alapítvány évek óta támogatja a rászorulókat, a karitatív szervezeteket és intézményeket, illetve a kiemelten hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat.

Az Egyesület és az Alapítvány több évtizedes működési ideje alatt több ezer fiatalnak adott hitet, szeretetet és megértést.

 

A Bujutsu-kai Kenshin-ryú oktatósi anyaga kiérdemelte a Közoktatásügyi és a Művelődésügyi Minisztérium jóváhagyását, illetve a Nemzeti alaptanterv elismerését.

Harcművészeti stílusunkat és hatékony pedagógiánkat több száz alapítványi, iskolai és céges referencia igazolja.

 

Harcművészeti stílusunk keretein belül mindamellett, hogy a tanítványok hatékony pusztakezes önvédelmi és fegyveres technikákat sajátítanak el az edzések során, a mai modern világban  is  megtanulják  képviselni azon eredeti értékeket, melyeket mesterünk a régi japán tanításokban és a szamuráj hitvallásban, a bushidóban talált meg – úgymint a tisztelet, a hűség, a bátorság, a harmóniára törekvés.

 

Egy közösség, melyben önmagadat válalltad.
Az élet lényegét és értelmét keresve, megismerhetjük az összetartó erőt.
Ahol mindenki önmagát erősíti hitben, szellemisében, testben.
Ahol örülhetünk egymásnak.
Ahol csak önmagad felett uralkodhatsz.
Bajtársi szeretet és tisztelet vesz körül.
Itt senkit sem kell legyőznöd, és senki nem győz fölötted.
Ahol erősnek és példaképnek kell lenned.
Ahol ellenséget keresve, önmagadat találod.
E közösség nélkül egyedül maradsz.
Embertársi kötelezettség önmagunkat keresni, megtalálni és tovább adni.
Harcművészet az életből és a közösségből merít.